اینکه شما بتوانید به طور موفقیت آمیزی استراتژی بازاریابی خود را پیاده کنید نیازمند ارتباطات بازاریابی است.
ارتباطات بازاریابی یعنی مطلع کردن بازار هدف از وجود شما و محصولتان و شرح ویژگی ها و مزیت های محصول تولیدی. در ارتباطات بازاریابی باید پیام در نظر گرفته شده و روش پیا ده سازی آن به طور دقیق مشخص شود.
در این مرحله تبلیغات و روابط عمومی بیشترین بازده را دارد، مخاطب در این مرحله مهم ترین سرمایه است شما باید به شرایط و ویژگی های مخاطب بیشترین توجه را داشته باشید.
تبلیغات می تواند انواع مختلفی داشته باشد. اولین مرحله از تبلیغ “تبلیغ اطلاع رسانی” است. شما ابتدا باید به مخطبان و بازار هدفتان اطلاع رسانی کنید. برای رسیدن به فروش قابل توجه ابتدا باید سطح آگاهی مخاطبانتان را افزایش دهید.
“ترغیب” را می توان دومین مرحله از تبلیغات نامید؛ وقتی میزان آگاهی مخاطبتان افزایش پیدا کرد حالا باید ترغیب به خرید محصول مورد نظر شود. توانایی تبلیغات موثر و ترغیب مخاطب یک مزیت رقابتی است.
شما نباید تبلیغات خودتان را متوقف کنید حتی پس از آگاهی و ترغیب مخاطب هنوز هم برای تبلیغات جایی وجود دارد. تبلیغات “یادآور کننده” در این مرحله به کار میآید. یادآور ی به مخاطبانتان به حفظ برند شما کمک می کند.
نکاتی برای طرح آگهی چاپی موثر:
شما ابتدا باید توجه مخاطب را جلب کنید تا مطمئن شوید که آگهی شما مورد مطالعه قرار میگیرد. برای این کار می توانید از کارشناسان تبلیغات و مشوقان فروش کمک بگیرید.
مزایا و ویژگی های محصول را به ساده ترین روش برای مخاطبانتان بیان کنید و به آنها دلیلی بدهید که همین الان باید وارد عمل شوند! اینکه به آنها نشان بدهید وقتشان برای خرید محصولتان محدود است و ممکن است پیش از اقدام آنها کس دیگری وارد عمل شود روش موثری است.
بدیهی است که در ابتدای کار ممکن است هیچ ایده ای نداشته باشید و یا ایده ها و تبلیغاتتان به موفقیت نرسند. مراجعه به آگهی های مشابه بررسی تبلیغات رقبایتان و توجه به علایق مخاطبانتان می تواند دراین زمینه الهام بخش باشد.
توجه داشته باشید که در تمامی این مراحل اساس بازاریابی شما باید “بازاریابی کششی” باشد نه رانشی!
در بازاریابی کششی مخاطب بدون اینکه احساس فشار کند و یا گمان کند از جانب شما اجبار و اصراری هست نسبت به خرید محصولتان اقناع می شود.
در این حالت است که درصورت کیفیت مناسب محصول شما میتوانید مشتریانتان را برای همیشه در کنار خود نگه دارید. اما در بازاریابی رانشی مخاطب فشار و اجبار از جانب شرکت ارائه دهنده محصول را به وضوح حس میکند.
لازم به ذکر است که اینگونه تبلیغات همیشه نتیجه عکس می دهد و حتی اگر شما موفق به فروش محصولتان شوید هیچ گاه نمی توانید مشتریان وفادار که محافظ برندتان هستند را در کنار خود داشته باشید.
منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری