سیلیکون ولی به عنوان قلب تپنده فناوری و نوآوری جهان، به خانه بسیاری از کارآفرینان و نوآوران موفق تبدیل شده است. در میان این استعدادهای برجسته، ایرانیان موفق در سیلیکون ولی با دستاوردهای شگفتانگیز خود توجهات زیادی را به خود جلب کردهاند. این مقاله به معرفی و بررسی داستانهای موفقیت ایرانیان موفق در سیلیکون ولی و نقشی که در شکلگیری دنیای فناوری امروز ایفا کردهاند، میپردازد.
ایرانیان موفق در سیلیکون ولی نه تنها با راهاندازی کسبوکارهای خود، بلکه با مشارکت فعال در پروژههای تحقیق و توسعه، به پیشرفت فناوری کمک کردهاند. آنها با ارائه راهحلهای نوآورانه و ایجاد تکنولوژیهای جدید، به تحولات بزرگی در زمینههای مختلف فناوری از جمله هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا کمک کردهاند.
دارا خسروشاهی
صحبت از ایرانیان موفق و صاحب جایگاه در تجارت و بازارهای جهانی که میشود، یک نام حتما خیلی درشت به چشم میآید و آن دارا خسروشاهی، مدیرعامل شناختهشده شرکت اوبر (Uber)است. خسروشاهی نقشی کلیدی در تحولات بزرگ صنعت حملونقل جهانی ایفا کرده است. این کارآفرین موفق ایرانی پیش از پیوستن به اوبر در سال ۲۰۱۷ بهعنوان مدیرعامل شرکت اکسپدیا (Expedia)یکی از بزرگترین پلتفرمهای گردشگری آنلاین، شناخته میشد.
اوبر زیر نظر دارا خسروشاهی بهطور چشمگیری در زمینههای مختلف از جمله خدمات حملونقل، تحویل غذا و خدمات لجستیک رشد کرده است. او با تمرکز بر ارتقاء تجربه مشتری و بهبود عملیات، توانست چالشهای مدیریتی و رقابتی زیادی را پشت سر بگذارد. اقدامات وی در گسترش بازارها و معرفی خدمات جدید، مانند اوبر ایسکوت (Uber Eats) و اوبر هال (Uber HAL) به اوبر کمک کرد تا موقعیت رهبری خود را در صنعت حملونقل و تحویل غذا تقویت کند.
خسروشاهی به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی با بهکارگیری استراتژیهای نوآورانه و ایجاد همکاریهای استراتژیک، به رشد و تحول اوبر در بازارهای جهانی کمک کرده و نقش مهمی در شکلدهی به آینده صنعت حملونقل داشته است.
علی و هادی پرتوی
علی و هادی پرتوی، دو برادر موفق و پیشرو در دنیای فناوری، با ابتکارات خود توانستهاند در سطح جهانی تأثیرگذار باشند و خود را در لیست ایرانیان موفق در سیلیکون ولی جای دهند.
علی یکی از بنیانگذاران LinkExchange و هادی از بنیانگذاران شبکه Tellme بودند که هر دو شرکت توسط مایکروسافت خریداری شدند. این دو برادر سرمایه گذاران اولیه فیس بوک، دراپ باکس، AirBnB، Uber، Zappos و بسیاری از استارتاپ های دیگر هستند. آنها پس از مدتی یک سازمان غیرانتفاعی علوم کامپیوتر و کدنویسی به نام Code.org راه اندازی کردند که به دانش آموزان آموزش می دهد.
شروین پیشهور
شروین پیشهور، یکی از چهرههای برجسته و تاثیرگذار ایرانی در بین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی است که نقشهای کلیدی زیادی را در پیشرفتهای فناوری مدرن انجام داد. او بهعنوان یکی از بنیانگذاران و رئیس هیئت مدیره هایپرلوپ وان (Hyperloop One)بهطور فعال در توسعه فناوریهای پیشرفته حملونقل نقش داشته است. هایپرلوپ وان بهدنبال تحقق رویای حملونقل فوقسریع است که میتواند انقلابی در صنعت جابجایی مسافر و بار ایجاد کند.
پیشهور همچنین همبنیانگذار و مدیرعامل شرپا کپیتال (Sherpa Capital)است که به سرمایهگذاری در استارتاپهای نوآور و فناوریهای آیندهنگر اختصاص دارد. شرپا کپیتال تحت رهبری پیشهور سرمایهگذاریهایی را در شرکتهای موفقی چون اوبر (Uber) و واربی پارکر (Warby Parker) انجام داد که به رشد و توسعه این برندهای شناختهشده کمک شایانی کرد.
پیش از این، شروین پیشهور مدیرعامل منلو ونچرز (Menlo Ventures) بود که در آنجا بر سرمایهگذاریهای موفق در پروژههای بزرگ نظارت داشت. او همچنین با تأسیس WebOS به عنوان یکی از سیستمعاملهای پیشرفته برای دستگاههای موبایل، نقش مهمی در توسعه فناوریهای نرمافزاری موبایلی ایفا کرد.
پیر امیدیار
پیر امیدیار، بنیانگذار eBay، نقشی مهمی در انقلاب تجارت الکترونیک داشته است. eBay در سال ۱۹۹۵ تأسیس شد و به سرعت به یکی از بزرگترین و موفقترین پلتفرمهای حراج آنلاین جهان تبدیل شد. ابتکار امیدیار در ایجاد این بازار آنلاین، امکان خرید و فروش محصولات از سراسر جهان را برای میلیونها نفر فراهم کرد و او را به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی و جهان بر سر زبانها و مدلهای کسبوکار جدید، به توسعه صنعت تجارت الکترونیک کمک شایانی کرد. انداخت. او با بهرهگیری از نوآوریهای تکنولوژیک
پژمان نوزاد
پژمان نوزاد، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل پییر ونچرز (Pear Ventures)، بهعنوان یک کارآفرین و سرمایهگذار موفق در صنعت فناوری و استارتاپها شناخته میشود. پییر ونچرز زیر نظر نوزاد به سرمایهگذاری در شرکتهای پیشرو و نوآور مانند دراپ باکس (Dropbox)، لندینگ کلوب (LendingClub)، گوستو (Gusto)، گاردانت هلث (Guardant Health)، فیلز کافه (Philz Coffee)، و دور داش (DoorDash) پرداخته است. این سرمایهگذاریها، به رشد و موفقیتهای برجسته این برندهای معتبر کمک کرده است.
آرش فردوسی
آرش فردوسی، یکی از بنیانگذاران و مدیر ارشد فناوری دراپ باکس (Dropbox) با تجربه و تخصص خود در مهندسی نرمافزار و فناوریهای نوین، نقش کلیدی در شکلگیری و توسعه این پلتفرم پیشرو در ذخیرهسازی ابری داشته است.
دراپ باکس توانست با مدیریت آرش فردوسی بهعنوان یک ابزار حیاتی برای مدیریت و اشتراکگذاری فایلها در سطح جهانی شناخته شود و به میلیونها کاربر کمک کند تا به راحتی به دادههای خود دسترسی پیدا کنند. مهارتهای فنی و رهبری فردوسی در پیشبرد تکنولوژیهای ابری و بهبود تجربه کاربری، تأثیر زیادی بر موفقیتهای چشمگیر دراپ باکس داشته است. موفقیتهای او، نمایانگر قدرت نوآوری و توانمندیهای فنی او در صنعت فناوری است که جایگاه او را بین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی برجسته میکند.
امید کردستانی
امید کردستانی، رئیس اجرایی توییتر (Twitter) و مدیر ارشد سابق بخش تجاری گوگل (Google)بود. او یکی از چهرههای برجسته در صنعت فناوری و رسانههای اجتماعی است که با تخصص و تجربه گسترده خود در مدیریت و توسعه استراتژیهای تجاری، نقش کلیدی در رشد و موفقیتهای این دو غول فناوری ایفا کرده است.
کیوان بیکپور
کیوون بیکپور، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل پرسیکوپ (Periscope)است که نقش کلیدی در توسعه این پلتفرم پخش زنده ویدیویی ایفا کرده است. پرسیکوپ بهعنوان یک اپلیکیشن محبوب برای استریمینگ زنده شناخته میشود که در سال ۲۰۱۵ بهدلیل نوآوریهایش در این حوزه، توجهات زیادی را جلب کرد. پرسیکوپ در سال ۲۰۱۵ توسط توییتر (Twitter) خریداری شد.
بابی یزدانی
بابی یزدانی، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل کوتا کپیتال (Cota Capital) و سگنچز کپیتال(Signatures Capital) بهعنوان یک سرمایهگذار و کارآفرین موفق در صنعت فناوری شناخته میشود. او با تخصص خود در شناسایی و سرمایهگذاری در استارتاپهای نوآور، به رشد و موفقیت برندهایی همچون گوگل، دراپباکس، اوبر، بونوباس، بینا و سلزفورس کمک کرده است.
یزدانی پیش از تأسیس کوتا کپیتال و سگنچر، نرمافزار سبا (Saba) را تأسیس و به یک IPO موفق رساند. Saba بهعنوان یک پلتفرم پیشرفته مدیریت منابع انسانی و یادگیری، زیر نظر او به موفقیتهای بزرگی دست یافت و بازارهای جدیدی را فتح کرد. توانمندیهای بابی یزدانی در راهاندازی و مدیریت استارتاپها، و همچنین در سرمایهگذاریهای استراتژیک، نمایانگر تأثیر عمیق او در صنعت فناوری و سرمایهگذاری است و همین امر او را در لیست ایرانیان موفق در سیلیکون ولی قرار داده است.
پریسا تبریز
پریسا تبریز، غردی که بهعنوان «شاهزاده امنیتی» گوگل شناخته میشود. او یکی از چهرههای برجسته در حوزه امنیت سایبری است و بهعنوان مدیر مهندسی در گوگل فعالیت میکند و نقش اساسی در توسعه و اجرای استراتژیهای امنیتی این شرکت دارد.
توانمندیهای تبریز در مدیریت تیمهای مهندسی و طراحی راهحلهای نوین امنیتی، او را به یکی از چهرههای تاثیرگذار در صنعت امنیت سایبری تبدیل کرده است. فعالیتهای او در گوگل، به حفاظت از سیستمها و دادههای حساس این شرکت، و همچنین ارتقاء استانداردهای امنیتی در دنیای فناوری، کمک میکند.
سعید عمیدی
سعید عمیدی، بنیانگذار و مدیرعامل (Plug and Play Tech Center)، یکی از بزرگترین انکوباتورهای استارتاپ و سرمایهگذاران در مراحل اولیه در سیلیکون ولی است. پلاگ اند پلی یک مرکز نوآوری برجسته است که به استارتاپها و شرکتهای نوپا در مراحل ابتدایی کمک میکند تا رشد کنند و به موفقیتهای بزرگ دست یابند. تلاشهای او در ایجاد و توسعه این مرکز، به شتابدهی نوآوری و موفقیتهای جدید در سیلیکون ولی و سراسر جهان کمک کرد و نام او را در بین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی قرار داد.
شان راد
شان راد، یکی از بنیانگذاران تیندر (Tinder) است که بهعنوان یک کارآفرین برجسته در صنعت فناوری و اپلیکیشنهای موبایل شناخته میشود. تیندر اپلیکیشن محبوب و پیشگام در زمینه دوستیابی و ارتباطات اجتماعی، در سال ۲۰۱۲ تحت رهبری راد به دنیای فناوری معرفی شد و بهسرعت به یکی از پرطرفدارترین پلتفرمهای ارتباطی در سطح جهانی تبدیل شد.
لیلی سارافان
لیلی سارافان، مدیرعامل HCA ارائه دهنده خدمات کمک مراقبت در منزل یکی از پیشروان برجسته در صنعت مراقبتهای بهداشتی است. HCA با بیش از 6500 کارمند و درآمد سالانهای بالغ بر 200 میلیون دلار یکی از بزرگترین و معتبرترین ارائهدهندگان خدمات مراقبت در منزل شناخته میشود.
محسن معظمی
محسن معظمی، مدیرعامل Columbus Nova Technology Partners، بهعنوان یک کارآفرین و مدیر موفق در صنعت فناوری شناخته میشود. شرکت Columbus Nova Technology Partners بهعنوان یک بازیگر مهم در سرمایهگذاری و مدیریت فناوریها، به توسعه و ارتقاء راهحلهای تکنولوژیک کمک میکند.
معظمی پیش از پیوستن به Columbus Nova در سیسکو (Cisco) معاون بوده است. او همچنین پیش از آن، سیستمهای کسب و کار استنفورد را تأسیس کرد، شرکتی که بهخاطر نوآوریهای خود بهسرعت مورد توجه قرار گرفت و او به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی شناخته شد.
حسین اسلامبولچی
حسین اسلامبولچی، مدیر عامل سابق AT&T بهعنوان یکی از پیشگامان برجسته در صنعت فناوری و ارتباطات شناخته میشود. توانمندیهای مدیریتی و استراتژیک او در پیشبرد اهداف AT&T، به رشد و موفقیتهای برجسته این شرکت در بازارهای جهانی کمک کرد و جهان او را به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی شناخت.
فرهاد محیط
فرهاد محیط، کارآفرین سریالی و بنیانگذار و مدیر عامل Flipagram، BizRate، و Shopzilla است. او از شخصیتهای برجسته دنیای استارتاپ و فناوری به حساب میآید که با تجربه گسترده در تأسیس و راهاندازی شرکتهای موفق، نقش مهمی در توسعه و موفقیت این پلتفرمها داشته است.
Flipagram، اپلیکیشن معروف برای ساخت و اشتراکگذاری ویدیوهای کوتاه، تحت رهبری فرهاد محیط به یکی از پلتفرمهای محبوب رسانه اجتماعی تبدیل و در نهایت فروخته شد. BizRat و Shopzilla دو شرکت برجسته در حوزه مقایسه قیمت و خرید آنلاین، نیز با مدیریت و هدایت فرهاد محیط به موفقیتهای بزرگ دست یافتند و هر دو توسط شرکتهای دیگر خریداری شدند.
علی وهابزاده
علی وهابزاده، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل Chariot است که نقش کلیدی در توسعه و موفقیت این شرکت حملونقل اشتراکی داشت. Chariot یک پلتفرم نوآور در زمینه حملونقل عمومی است که با مدیریت و رهبری وهابزاده به رشد قابل توجهی دست یافت و به دلیل موفقیتهای خود، در نهایت توسط فورد (Ford) خریداری شد. توانمندیهای علی وهابزاده در هدایت و مدیریت استارتاپهای نوآور، به شکلگیری و موفقیت Chariot و تأثیرگذاری آن بر صنعت حملونقل کمک و این دستاورد او را یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی کرد.
داریان شیرازی
داریان شیرازی، بنیانگذار Radius، یک پلتفرم پیشرفته بازاریابی برای کسبوکارهای کوچک است. داریان شیرازی یکی از چهرههای برجسته در صنعت فناوری و بازاریابی و یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی شناخته میشود. شیرازی با تواناییهای خود در مدیریت و توسعه فناوریهای نوین، موفق به جذب بیش از 80 میلیون دلار سرمایه شده است.
فرزاد ناظم
فرزاد ناظم، مدیر سابق یاهو (Yahoo)و یک چهره برجسته در صنعت فناوری و مدیریت است. ناظم نقش مهمی در هدایت و توسعه استراتژیهای فناوری و مدیریت محصولات یاهو ایفا کرد و به موفقیتهای چشمگیری در این شرکت دست یافت.
سالار کمانگر
سالار کمانگر، مدیر عامل سابق یوتیوب و هفتمین کارمندی است که به گوگل پیوست. او بهعنوان یکی از چهرههای کلیدی در صنعت فناوری و رسانههای دیجیتال شناخته میشود. کمانگر با پیوستن به گوگل، نقشی تاثیرگذار در توسعه و رشد این شرکت داشت و به موفقیتهای چشمگیر آن کمک نمود و نام خود را در لیست ایرانیان موفق در سیلیکون ولی ثبت کرد
بیژن ثابت
بیژن ثابت، شریک Spark Capital، یکی از معتبرترین شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر، بهعنوان یک سرمایهگذار برجسته در صنعت فناوری و استارتاپها است. ثابت نقشی کلیدی در هدایت سرمایهگذاریهای Spark Capital در برخی از نوآورترین و موفقترین استارتاپهای دنیای فناوری ایفا کرده است.
یکی از دستاوردهای مهم بیژن ثابت، سرمایهگذاریهای برجسته در توییتر (Twitter) و تامبلر (Tumblr) است. تجربه و دیدگاه استراتژیک او به Spark Capital کمک کرده است تا در پیشبرد فناوریهای جدید و رشد استارتاپهای موفق، نقش بسزایی ایفا کند و خود را در بین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی جای دهد.
رز جزایری
رز جزایری از چهرهای شاخص در Kleiner Perkins یکی از پیشروترین شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر در سیلیکون ولی است که نقش مهمی در هدایت سرمایهگذاریها و شتابدهی به رشد استارتاپهای فناوری دارد.
تورج پرنگ
تورج پرنگ، معاون توسعه شرکت GoDaddy، از چهرههای برجسته در صنعت فناوری و مدیریت استراتژیک شناخته میشود. پرنگ در GoDaddy مسئول هدایت استراتژیهای توسعه و نوآوری است و به ارتقاء رشد و توسعه کسبوکار این شرکت کمک میکند.
شایان زاده و الکس مهر
شایان زاده و الکس مهر، بنیانگذاران Zoosk، یکی از موفقترین پلتفرمهای دوستیابی آنلاین در جهان، بهعنوان دو شخصیت کلیدی در صنعت فناوری و تجارت آنلاین شناخته میشوند. Zoosk به کاربران این امکان را میدهد تا با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته و ویژگیهای تعاملی، ارتباطات جدیدی برقرار کنند. این پلتفرم توانست به سرعت یکی از پلتفرمهای برجسته در زمینه دوستیابی تبدیل شود و درآمد سالانه آن به بیش از 180 میلیون دلار برسد.
بابک پهلوان و نیما اصغر بیگی
بابک پهلوان و نیما اصغر بیگی، بنیانگذاران CleverSense، بهعنوان دو شخصیت برجسته در دنیای فناوری و کارآفرینی شناخته میشوند. CleverSens بهعنوان یک پلتفرم پیشرفته در حوزه هوش مصنوعی شناخته میشود.
پس از خرید CleverSense توسط گوگل، بابک پهلوان و نیما اصغربیگی بهعنوان مدیران در گوگل ادامه به فعالیت پرداختند. آنها در سمت جدید خود به توسعه و پیادهسازی فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در محصولات و خدمات گوگل کمک و نقش مهمی در ارتقاء و نوآوریهای این شرکت ایفا کردند و اینک نام آنها در بین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی قرار دارد.
امین ذوفونون
امین ذوفونون، معاون توسعه شرکت فیسبوک (Facebook)و یکی از چهرههای کلیدی در صنعت فناوری و مدیریت استراتژیک است. او در نقش خود یعنی معاون توسعه، مسئول هدایت و اجرای استراتژیهای توسعه و نوآوری در فیسبوک است، جایی که به ارتقاء رشد و گسترش این پلتفرم اجتماعی پیشرو کمک میکند.
پیش از پیوستن به فیسبوک، امین ذوفونون بهعنوان مدیر توسعه در گوگل (Google) فعالیت میکرد. در این جایگاه، او مسئول برنامهریزی و پیادهسازی استراتژیهای توسعه محصولات و خدمات گوگل بود و به بهبود و نوآوری در تکنولوژیهای مختلف این شرکت کمک کرد.
مکس گازور
مکس گازور، سهامدار چارلز ریور ونچرز (Charles River Ventures) یکی از پیشروترین شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر صنعت فناوری است. مکس گازور پیش از پیوستن به چارلز ریور ونچرز، بهعنوان مدیر توسعه شرکت در سیسکو (Cisco) فعالیت میکرد. در این نقش، او مسئول توسعه و پیادهسازی استراتژیهای توسعه فناوری و شراکتهای استراتژیک بود که به تقویت موقعیت سیسکو در بازار و گسترش دامنه محصولات این شرکت کمک کرد.
پیام زمانی
پیام زمانی، مدیرعامل One Planet Ops، بهعنوان یک کارآفرین برجسته و سرمایهگذار فرشته (Angel Investor) شناخته میشود. او پیش از این، بهعنوان بنیانگذار Reply.com و Autoweb فعالیت داشت.
تونی شکیب
تونی شکیب، مدیر اینترنت اشیا (IoT) در جنرال موتورز (General Motors)نقشی کلیدی که در توسعه استراتژیهای فناوری و نوآوری برای این شرکت خودروسازی بسیار مهم است. پیش از پیوستن به جنرال موتورز، شکیب بهعنوان معاون در سیسکو (Cisco) فعالیت میکرد و در آنجا به توسعه و پیادهسازی استراتژیهای پیشرفته در زمینه شبکه و فناوریهای ارتباطی کمک میکرد.
نرگس بنی اسدی
نرگس بنی اسدی، بنیانگذار و مدیرعامل بیوانفورماتیک بینا (Bina)بود که توسط Roche خریداری شد. اما او بهعنوان یک کارآفرین موفق و پیشرو در زمینه بیوانفورماتیک شناخته میشود. شرکت بینا زیر نظر نرگس اسدی به یک شرکت پیشگام در تجزیه و تحلیل دادههای ژنومی تبدیل شده بود و خرید این شرکت توسط Roche نشاندهنده موفقیتهای بزرگ آن در صنعت بهداشت و درمان است. اکنون نرگس بنیاسدی بهعنوان معاون در Roche خدمت میکند و جزو ایرانیان موفق در سیلیکون ولی به شمار میرود.
کیوان مهاجر
کیوان مهاجر، بنیانگذار و مدیرعامل SoundHound، یک شرکت پیشرو در زمینه پردازش زبان طبیعی و فناوری شناسایی صوت است. SoundHound بهخاطر فناوریهای پیشرفته خود در زمینه شناسایی و تحلیل صوت و موسیقی مشهور است زیرا به کاربران این امکان را میدهد که بهراحتی موسیقی، متنهای صوتی و جستجوهای صوتی را شناسایی و تحلیل کنند.
کیوان مهاجر با دیدگاههای نوآورانه و تجربههای گسترده خود، موفق به جذب بیش از 75 میلیون دلار سرمایهگذاری برای SoundHound شده است. این سرمایهگذاریها به شرکت کمک کردهاند تا تکنولوژیهای خود را توسعه داده و به یکی از پیشروترین پلتفرمها در زمینه پردازش زبان طبیعی تبدیل شود.
آرمین ابراهیمی
آرمین ابراهیمی، بنیانگذار و مدیرعامل ShoCard یکی از نوآوران پیشرو در عرصه فناوری بلاکچین و مدیریت هویت دیجیتال است. ShoCard با تمرکز بر ارائه راهحلهای امنیتی و مدیریت هویت با استفاده از فناوری بلاکچین، بهعنوان یک ابزار مؤثر برای تأمین امنیت هویتهای دیجیتال شناخته میشود.
آرمین ابراهیمی پیش از تأسیس ShoCard بهعنوان مدیرعامل Advertising.com، مدیرعامل BuySight و معاون ارشد در Yahoo فعالیت میکرد. او در مسئولیتهای پیشین خود وظیفه هدایت استراتژیهای کلیدی در زمینه تبلیغات آنلاین، تجزیه و تحلیل دادهها، و توسعه محصولات دیجیتال را به عهده داشت.
مصطفی رونقی
مصطفی رونقی، مدیر ارشد فناوری Illumina، نقش کلیدی در هدایت و توسعه فناوریهای پیشرفته در زمینه توالییابی ژن ایفا میکند. Illumina یکی از پیشروترین شرکتهای جهانی در صنعت تجزیه و تحلیل ژنوم است که با ارزش بازار بیش از 28 میلیارد دلار، بهعنوان یک نهاد تأثیرگذار در تحقیق و درمانهای ژنتیکی شناخته میشود.
امیرعلی طلاساز
امیرعلی طلاساز، یکی از بنیانگذاران و رئیس Guardant Health پیشرو در زمینه فناوریهای تشخیصی و درمان سرطان شناخته میشود . Guardant Health بهتازگی موفق به جمعآوری 550 میلیون دلار سرمایه برای تقویت تحقیقات و توسعه فناوریهای تشخیصی خود شده است. این سرمایهگذاریها به شرکت کمک میکند تا فناوریهای پیشرفتهتری را برای شناسایی و مدیریت سرطان از طریق آزمایشهای غیرتهاجمی ارائه دهد و به بهبود نتایج درمانی بیماران کمک کند.
نیما قمصری
از دیگر ایرانیان موفق در سیلیکون ولی میتوان به نیما قمصری، مدیرعامل Blend اشاره کرد که بهعنوان یکی از چهرههای برجسته در صنعت فناوری وام مسکن شناخته میشود. Blen با ارائه یک پلتفرم نوآورانه برای مدیریت فرآیندهای وام مسکن، به تسهیل و بهبود تجربه کاربران در این حوزه کمک میکند. Blend تحت رهبری نیما قمصری موفق به جذب 160 میلیون دلار سرمایه خطرپذیر شده است.
آراد رستم پور
آراد رستمپور، بنیانگذار و مدیرعامل ZenHealth. این پلتفرم با تمرکز بر ایجاد راهحلهای نوآورانه برای مدیریت و بهبود سلامت فردی، به کاربران کمک میکند تا بهراحتی و بهطور مؤثر وضعیت سلامت خود را پیگیری و مدیریت کنند.
سام معتمدی
سام معتمدی یک سرمایهگذار شناختهشده در حوزه فناوری و بنیانگذار مرکز آموزشی Guru Labs است. او همچنین به عنوان یکی از سرمایهگذاران مؤسسه سرمایهگذاری Greylock Partners فعالیت میکند. در Greylock Partners، او به شناسایی و سرمایهگذاری در استارتاپهای نوپا و فناوریهای پیشرفته کمک میکند. Guru Labs نیز مرکز آموزشی است که به افراد و شرکتها در زمینههای مختلف فناوری و کسبوکار آموزشهای تخصصی ارائه میدهد
یاسمین رضوی
یاسمین رضوی یک سرمایهگذار موفق است که در مؤسسات معتبر سرمایهگذاری مانند Spark Capital و Index Ventures فعالیت دارد. او همچنین تجربهی کاری در شرکت مشاوره استراتژیک McKinsey & Company را دارد.
Spark Capital و Index Ventures هر دو از شناختهشدهترین شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر (venture capital) هستند که در حوزههای مختلف فناوری و نوآوری سرمایهگذاری میکنند.
پارسا سلجوقیان
پارسا سلجوقیان یک مدیر باتجربه در دنیای فناوری و سرمایهگذاری است. او به عنوان معاون ارشد در مؤسسه سرمایهگذاری Institutional Venture Partners (IVP) فعالیت میکند. IVP یکی از معتبرترین شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر در Silicon Valley است که در استارتاپهای فناوری و نوآورانه سرمایهگذاری میکند.
پیام بنازاده
پیام بنازاده یکی از مؤسسان و مدیرعامل Capella Space است، شرکتی که در زمینه فضا و فناوریهای ماهوارهای فعالیت میکند. Capella Space با هدف فراهم کردن زیرساختهای لازم برای پروژههای فضایی و فراهم کردن دادههای دقیق از طریق ماهوارههای راداری، به تأمین نیازهای مختلف در این حوزه میپردازد.
این شرکت توانسته است با جذب 12 میلیون دلار سرمایه، به توسعه و بهبود زیرساختهای خود بپردازد و راهحلهای نوآورانهای را برای جمعآوری دادههای جغرافیایی و فضایی ارائه دهد.
علی کاشانی
علی کاشانی بنیانگذار Lux.io است، شرکتی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت میکند. Lux.io به خاطر ارائه راهحلهای پیشرفته در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین شناخته شده است و به طور خاص بر روی ایجاد فناوریهایی تمرکز دارد که میتوانند به کسبوکارها در تحلیل دادهها و تصمیمگیری هوشمند کمک کنند.
مهدی صمدی
مهدی صمدی بنیانگذار Solvvy است، شرکتی که از فناوری هوش مصنوعی برای بهبود خدمات مدیریت ارتباط با مشتری استفاده میکند. Solvvy به کسبوکارها کمک میکند تا به طور خودکار و هوشمند به سوالات و مشکلات مشتریان پاسخ دهند، که این امر باعث افزایش کارایی و رضایت مشتریان میشود. این شرکت با معرفی در وال استریت ژورنال موفق به جذب 4.5 میلیون دلار سرمایه شد
احسان سعیدی و دانیال احیائی
احسان سعیدی و دانیال احیائی بنیانگذاران Gate Labs هستند، شرکتی که به تولید قفلهای هوشمند اختصاص دارد. Gate Labs با تمرکز بر فناوریهای پیشرفته، قفلهای هوشمند را طراحی و تولید میکند که به کاربران امکان میدهد تا دربهای خود را به صورت دیجیتال و با استفاده از اپلیکیشنهای موبایل، کدهای دیجیتال، یا بیومتریک کنترل کنند.
بابک علمیه
بابک علمیه بنیانگذار و مدیرعامل استارتاپ Nascent Objects است. Nascent Objects یک شرکت نوآور در زمینه طراحی و تولید محصولات الکترونیکی بود که با هدف ایجاد طراحیهای مدولار و سفارشی برای محصولات الکترونیکی فعالیت میکرد. این شرکت به ویژه بر روی ارائه راهحلهای مدولار تمرکز داشت که به کاربران امکان میداد تا بخشهای مختلف محصولات الکترونیکی خود را به راحتی تغییر و بهروز کنند.
دنیل احمدی زاده
دنیل احمدیزاده بنیانگذار پلتفرم خدمات مشاور املاک Riley است. Riley یک پلتفرم نوآورانه در زمینه مشاوره و خرید و فروش املاک است که هدف آن ارائه راهحلهای کاربرپسند و هوشمند برای مدیریت نیازهای مرتبط با املاک و مستغلات میباشد. این پلتفرم با جذب بیش از 3 میلیون دلار سرمایه و حمایت از Y Combinator، یکی از معتبرترین شتابدهندههای استارتاپها، توانسته است به رشد و توسعه قابل توجهی دست یابد.
پدیده کمالی زارع و کاوه وجدانی
پدیده کمالیزارع و کاوه وجدانی بنیانگذاران پلتفرم نرمافزاری Darmiyan هستند. Darmiyan یک شرکت فناوری پیشرفته است که به توسعه ابزارها و راهحلهای نرمافزاری برای تشخیص و مدیریت بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات عصبی میپردازد.
سروش قدسی
سروش قدسی، جوانترین بنیانگذاری است که به Y Combinator پیوسته و استارتاپ Silk.ai را تأسیس کرده است. Silk.ai یک پلتفرم هوش مصنوعی است که به کسبوکارها کمک میکند تا فرایندهای مشترییابی و تحلیل دادههای مشتریان را بهبود بخشند. قدسی را شاید بتوان جوانترین فرد در بین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی نامید.
فالون رز فاطمی
فالون رز فاطمی بنیانگذار و مدیرعامل Node.io است، شرکتی که با تمرکز بر ارائه راهحلهای نوآورانه در زمینه مدیریت و تحلیل دادهها به کسبوکارها، به کمک فناوریهای پیشرفته اطلاعات و تحلیل دادههای بزرگ پرداخته است. Node.io با جذب 18 میلیون دلار سرمایه، توانسته است به توسعه و گسترش فناوریهای خود و ارائه خدمات پیشرفته به مشتریان ادامه دهد. قبل از تأسیس Node.io، فاطمی به عنوان جوانترین کارمند گوگل شناخته میشد.
شین تجارتی
شین تجارتی مدیرعامل بخش کشورهای در حال توسعه در کمپانی هانیول (Honeywell) است. هانیول یکی از بزرگترین شرکتهای چندملیتی در زمینه تولید و فناوری است که در زمینههای مختلف از جمله اتوماسیون صنعتی، سیستمهای انرژی، تکنولوژیهای هوافضا، و محصولات مصرفی فعالیت میکند. این شرکت در فهرست فورچون 100 رتبه 73 را به خود اختصاص داده است، که نشاندهنده جایگاه برجسته آن در صنعت جهانی است. جایگاه تجارتی در شرکت هانیول او را در بین لیست ایرانیان موفق در سیلیکون ولی قرار داده است.
کامران الهیان
کامران الهیان رئیس و هم مؤسس شرکت سرمایهگذاری چندمرحلهای Global Catalyst Partners است. Global Catalyst Partners یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه سرمایهگذاری خطرپذیر است که به سرمایهگذاری در استارتاپها و شرکتهای نوآورانه با تمرکز بر فناوریهای پیشرفته و بازارهای نوظهور میپردازد. فعالیتهای او باعث شده که در بین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی قرار بگیرد.
باب ماینر
اب ماینر یکی از هممؤسسان Oracle Corporation است، که یکی از بزرگترین و معروفترین شرکتهای فناوری اطلاعات در جهان است Oracle به خاطر ارائه راهحلهای پایگاهدادهای و نرمافزاری پیشرفته برای مدیریت دادهها و تحلیلهای تجاری شناخته میشود.
باب ماینر با همکارانش، از جمله لری الیسون، به تأسیس Oracle در سال ۱۹۷۷ کمک کرد و او از قدیمیترین افراد لیست ایرانیان موفق در سیلیکون ولی است. این شرکت ابتدا با تمرکز بر توسعه سیستمهای پایگاهدادهای رابطهای (relational database) آغاز به کار کرد و به سرعت به یکی از پیشروترین شرکتها در این زمینه تبدیل شد. Oracle به دلیل نوآوریهای خود در فناوری پایگاهداده و نرمافزارهای تجاری، نقشی کلیدی در تحولات صنعت فناوری اطلاعات ایفا کرده است.
امیر خسروشاهی
امیر خسروشاهی یکی از هممؤسسان کمپانی هوش مصنوعی Nervana است.Nervana یک استارتاپ پیشگام در زمینه یادگیری عمیق و هوش مصنوعی بود که به توسعه تکنولوژیهای مبتنی بر پردازش دادههای بزرگ و یادگیری ماشین تمرکز داشت.
Nervana در سال 2016 با قیمت 400 میلیون دلار توسط شرکت اینتل خریداری شد. این خرید به اینتل این امکان را داد تا تکنولوژیهای پیشرفته Nervana را به پورتفولیوی خود اضافه کند و به تقویت فعالیتهای خود در زمینه پردازش دادههای ابری و یادگیری ماشین ادامه دهد.
نوشته برترین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی (معرفی 51 نابغه) اولین بار در شنبه مگ. پدیدار شد.
آخرین دیدگاهها