در این مقاله تلاش می کنیم بدانیم که سهم بازار چیست، نحوه محاسبه سهم بازار چگونه است و در نهایت، چند راه حل را مرور می کنیم که از طریق آن می توانیم سهم خود از بازار کسب و کارمان را افزایش بدهیم.
سهم بازار درصدی از کل فروش در بازار است که توسط یک شرکت خاص در یک دوره زمانی معین ایجاد می شود. این معیار نشان می دهد که شرکت شما در مقایسه با رقبای خود و کل صنعت چقدر بزرگ است.
چرا سهم بازار مهم است؟
اکثر برندها می خواهند سهم بازار خود را افزایش دهند تا رقبا را شکست داده و به بزرگترین شرکت در بازار تبدیل شوند. در ادامه توضیح می دهیم که چرا این عامل تا این اندازه مهم است و چگونه این درصد بر کسب و کار شما تاثیر می گذارد.
افزایش فروش
هر چه سهم بازار شرکت شما بیشتر باشد، فروش بیشتری خواهید داشت. شرکت شما شروع به کار در مقیاس بزرگتر کرده و مشتریان بیشتری را جذب می کند. این به افزایش سود و ایجاد مزیت هزینه برای پوشش حتی بیشتر سهم بازار کمک می کند.
پایگاه مشتری بزرگتر
اگر شرکت شما درصد بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد، تعداد مشتریان عادی نیز افزایش خواهد یافت. مشتریان وفادار ممکن است برند شما را توصیه کنند و از طریق تبلیغات دهان به دهان، فروش بدون تبلیغات نیز افزایش می یابد.
مزیت در مذاکرات
تسلط یک شرکت در بازار، در مذاکره با تامین کنندگان و خرده فروشان قدرت بیشتری به آن شرکت می دهد. چنین برندهایی می توانند در مورد شرایط همکاری بهتر به توافق رسیده، در هزینه ها صرفه جویی کرده و سود خود را افزایش دهند.
شهرت بهتر
اگر یک شرکت قوی باشد و تجربه ای عالی برای مشتری ارائه دهد، شهرت خوبی خواهد داشت و در سراسر بازار شناخته خواهد شد. به این ترتیب، می توانید شرکت را بیشتر تقویت کرده و پایگاه مشتریان را گسترش دهید.
هزینه کمتر برای بازاریابی
شرکتهایی که سهم بازار بالایی دارند، در مقایسه با کل درآمد، پول کمتری را برای ارتقا محصول خرج میکنند. مشتریان از قبل از برند شما آگاه هستند و کسب و کار فقط باید این موقعیت را حفظ کند. علاوه بر این، یک «ارابه موسیقی» نیز وجود دارد؛ به این معنی که برندهای محبوب در فروشگاه ها بیشتر قابل مشاهده بوده و پرسنل فروش بیشتر آنها را تبلیغ می کنند.
سود بالاتر
تمام نکات قبلی به این معنی است که شرکت هایی که سهم بازار بالایی دارند درآمد بیشتری نیز دارند. این شرکت ها البته مانعی برای ورود رقبای جدید به صنعت به حساب آمده و به تلاش کمتری برای فروش محصولات خود نیاز دارند. علاوه بر این، اگر بازار گسترش یابد، شرکت هایی که بیشترین سهم بازار را دارند، برخلاف رقبای کوچکتر خود، سود خود را افزایش می دهند.
همانطور که می بینید، تعریف و گسترش سهم بازار برای مشاغل حیاتی است. برای کشف روش های مختلف محاسبه آن به خواندن ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: آشنایی با موسس پرفروش ترین برندمحصولات الکترونیکی در چین
چگونه سهم بازار خود را محاسبه کنیم؟
دو روش اصلی برای محاسبه سهم بازار وجود دارد: بر اساس درآمد کل و بر اساس واحدهای فروخته شده. در ادامه هر دوی این روش ها شرح داده شده و فرمول ها و مثال هایی را برای آنها ارائه می دهیم.
سهم بازار بر اساس درآمد کل
ابتدا باید درآمد شرکت خود و درآمد کل بازار را در یک بازه زمانی انتخابی تعریف کنید. برای یافتن اطلاعات در مورد درآمد کل، گزارش های تحقیقاتی مرتبط با صنعت خود را بخوانید. سپس متریک اول را بر متریک دوم تقسیم کرده و در ۱۰۰ ضرب کنید.
سهم بازار = درآمد شرکت / کل درآمد بازار * ۱۰۰٪
بیایید یک مثال را بررسی کنیم. سال گذشته شرکت شما کالایی را به قیمت ۳ میلیون دلار فروخت و درآمد کل بازار ۲۰ میلیون دلار بود. بنابراین، سهم بازار شما ۱۵٪ (۳/۲۰ * ۱۰۰٪) است.
سهم بازار بر اساس تعداد واحدهای فروخته شده
باید مشخص کنید که شرکت شما چه تعداد واحد فروخته و چه تعداد واحد توسط کل صنعت در یک دوره معین فروخته شده است. به همین ترتیب، متریک اول را بر متریک دوم تقسیم کرده و در ۱۰۰٪ ضرب کنید.
سهم بازار = واحدهای شرکت فروخته شده / واحدهای صنعت فروخته شده * ۱۰۰%
برای مثال، کسب و کار شما در حوزه فروش اتومبیل مشغول است. در سال گذشته مشتریان ۴ هزار دستگاه خودرو از شرکت شما و ۸۰ هزار خودرو در کل بازار خریدند. یعنی سهم شما از بازار ۵% (۴/۸۰ * ۱۰۰%) است.
اکنون می توانید سهم بازار شرکت خود را محاسبه کرده و وضعیت صنعت را بهتر درک کنید. نحوه پوشش درصد بیشتری از بازار را در بخش بعدی بیابید.
۸ استراتژی برای افزایش سهم بازار
دو چیز وجود دارد که صاحبان کسب و کار باید بر روی آن تمرکز کنند: تلاش برای افزایش سهم خود در بازار و اتخاذ استراتژی برای حفظ آن. در این بخش، ما ۸ نکته را ارائه خواهیم داد که به شما کمک می کند به هر دو این اهداف برسید و شرکت خود را در بازار رقابتی تقویت کنید.
فن آوری های جدید معرفی کنید
برای متمایز شدن از رقبا، میتوانید از تکنیکهای نوآورانه در توسعه استفاده کنید، فیچرهای جدید به بازار عرضه کرده یا محصولات پیشرفتهای را به بازار ارائه دهید. مشتریان علاقه مند به این نوآوری ها، به شما علاقه مند شده و از برند شما خرید می کنند. به این ترتیب سهم بازار شما افزایش یافته و سهم رقبای شما کاهش می یابد.
روی روابط با مشتری کار کنید
طبق اعلام پلتفرم پشتیبانی خوروس، ۶۵ درصد از مشتریان پس از یک تجربه ضعیف برند خود را تغییر می دهند. برای حفظ و افزایش سهم بازار خود، تنها بر ارائه یک تجربه مثبت مشتری تمرکز کرده و برای بهبود وفاداری و رضایت مشتری برای تبدیل مشتریان به مشتریان وفادار تلاش کنید. طبق تحقیقات موسسه Qualtrics XM، مشتریانی که خدمات را «خوب» ارزیابی می کنند، ۳۸٪ بیشتر احتمال دارد که آن شرکت را به دیگران توصیه کنند. به این ترتیب، شما می توانید سهم بازار را از طریق تبلیغات دهان به دهان افزایش دهید بدون اینکه هزینه زیادی برای تبلیغ محصول داشته باشید.
برای سایر مخاطبان جذاب باشد
گسترش مخاطبان هدف، یکی دیگر از راههای پوشش دادن سهم بازار بیشتر است. به افرادی فکر کنید که می توانند مشتریان بالقوه شما باشند، اما تصویر یک مشتری ایده آل را جذب نمی کنند. دموگرافیک، رفتار، موقعیت اجتماعی، نیازها، دردها و ترجیحات آنها را تجزیه و تحلیل کنید. سپس رقبای مورد نظر این مخاطب را پیدا کرده و مزایا و معایب آنها را تعریف کنید. یک استراتژی در مورد چگونگی شکست دادن این رقابت ایجاد کنید. با تبلیغ فعال محصول شروع به جذب مشتریان جدید کنید و سهم خود را در بازار افزایش دهید.
افزایش کیفیت
به گفته Super Office، کیفیت محصول یکی از اصلیترین چیزهایی است که تجربه مشتری را شکل میدهد. این فاکتور برای پنج سال آینده، برای ۴۵.۹ درصد از شرکتها اولویت اصلی به حساب می آید. در نتیجه، اگر برند شما استانداردهای کیفی بالایی داشته باشد، به مزیت رقابتی شما تبدیل خواهد شد، به شما کمک می کند تا از رقبا متمایز شوید و سهم بازار را افزایش دهید.
تبلیغ فعالانه
می توانید آگاهی برند را افزایش دهید تا مشتریان بالقوه بیشتری را به سوی خود جذی کنید. طبق تحقیقات بانک جهانی، ۷۱ درصد از مردم بیشتر احتمال دارد محصول مورد نظر خود را از برندی انتخاب کنند که آن با آن آشنایی قبلی دارند. کمپین های بازاریابی فعال به شما کمک می کند تا این مشتریان جدید را جذب کرده و در بازار پیشرو شوید.
استخدام کارمندان با استعداد
افراد مناسب به نفع شرکت کار خواهند کرد. این افراد می توانند با ایده های تازه به شما کمک کنند و نگاه جدیدی به فرآیندهای معمول بیندازند. اگر کارمندان با استعدادی را استخدام کنید، به احتمال زیاد هزینه های مربوط به گردش مالی و آموزش آنها را کاهش داده و به این ترتیب، منابع بیشتری را برای کسب قدرت در بازار اختصاص می دهید.
قیمت های پایین
این، یکی از راه های موثرتر برای جذب مشتریان جدید است. طبق گفته Super Office، در پنج سال آینده، بیش از بیست درصد شرکت ها تمرکز اصلی خود را بر روی قیمت گذاری حفظ خواهند کرد. در مورد راه های ارائه فروش و پاداش برای مشتریان فکر کنید. ممکن است این کار در کوتاه مدت برای کسب و کار شما دشوار باشد، اما ممکن است به افزایش سهم بازار شما کمک کرده و در بلندمدت مزایایی را به همراه داشته باشد.
خرید رقیب
این کار، دو مزیت برای شما دارد. اول اینکه، شما درصد بیشتری از بازار را پوشش می دهید زیرا مشتریان رقیب به مشتریان برند شما تبدیل می شوند. دوم اینکه رقابت را کاهش می دهید و شانس بیشتری برای رهبر شدن در حوزه دارید.
نوشته سهم بازار چیست؟ نحوه محاسبه سهم بازار و افزایش آن اولین بار در هفتهنامه شنبه. پدیدار شد.
آخرین دیدگاهها