در گفت‌وگو با مدیر ارشد اجرایی سما مطرح شد

با ماشینی شدن زندگی در دنیای مدرن امروز، ساده‌ترین فعالیت‌ها سخت و سخت‌تر می‌شوند. برای مثال خریدوفروش میان مردم، یک نمونه از این اتفاق است که با تغییرات شرایط اقتصادی و کلاهبرداری‌های جدید، در حال حاضر پیچیده‌تر و سخت‌تر از همیشه شده است.

یکی از کسب‌وکارهای ایرانی با نام سما(سامانه معاملات امن و اعتباری)، به‌سراغ چالش‌های امروز خریدوفروش رفته است و تلاش می‌کند تا تا جای ممکن، یک معامله را برای خریدار و فروشنده راحت‌تر کند. نتیجه این فعالیت نیز چیزی جز افزایش رفاه خریدار و رشد کسب‌وکار فروشنده نیست.

در همین راستا، با جناب آقای عباس نورعلی، مدیر ارشد اجرایی سما گفت‌وگویی داشتیم که پیشنهاد می‌کنیم آن را از دست ندهید.

لطفاً یک معرفی کوتاه از «سما» و هدف شکل‌گیری آن بفرمایید.

سامانه معاملات امن و اعتباری یا به‌اختصار «سما»، کار خودش را به‌صورت رسمی از بهار ۱۴۰۰ شروع کرد. بد نیست بدانید که سما زیرمجموعه گروه توسن، یکی از قدیمی‌ترین و باتجربه‌ترین هلدینگ‌های فعال در صنعت مالی است.

دغدغه اصلی ما برای راه‌اندازی سما، چالش‌ها و مشکلات خریداران و فروشندگان در فضای اقتصاد دیجیتال بود. هدف سما از همان ابتدا این بود که سرویس‌ها و خدماتی را ارائه کند که خریدار و فروشنده بتوانند به یکدیگر اعتماد کنند تا بدون استرس و نگرانی‌های مرسوم، بخرند و بفروشند.

در این زمینه چه خدمات و سرویس‌هایی ارائه می‌کنید؟

اولین محصول سما در همان روزهای ابتدایی شروع کار، طراحی سرویس «پرداخت امن» برای پلتفرم دیوار بود. یکی از چالش‌های همیشگی کاربران دیوار، احتمال کلاهبرداری بود که با پرداخت امن توانستیم این دغدغه مهم و همه‌گیر را حل کنیم.

در مرحله بعد، به دغدغه فروشگاه‌های فعال در وب‌سایت «ترب» و همچنین خریداران آن‌ها پرداختیم و تلاش کردیم تا با ضمانت ۱۵ روزه بازگشت پول، اعتماد را میان خریداران و فروشگاه‌های ترب زنده کنیم تا علاوه‌بر خیال راحتی خریداران، فروشگاه‌ها نیز بتوانند فروش بیشتری را تجربه کنند.

فراهم کردن شرایط و زیرساخت مناسب برای خرید اعتباری، قدم بعدی سما بود که براساس روش پرداخت BNPL راه‌اندازی شد. این سرویس در حال حاضر مهم‌ترین بخش از خدمات سما است و به افراد این امکان را می‌دهد تا پرداخت‌های خود را به‌صورت قسطی و در زمان‌های مشخصی انجام دهند.

خرید اعتباری سما چه تفاوتی با سایر سرویس‌های اعتباری دارد؟

یکی از تفاوت‌های کلیدی خرید اعتباری سما با سایر رقبا، ترکیب این خدمت با سرویس ضمانت خرید است. به‌این‌صورت که کاربران می‌توانند از فروشگاه‌های قابل‌اعتماد و امن سما خرید اقساطی داشته باشند و تا ۱۵ روز از ضمانت بازگشت پول سما بهره‌مند شوند.

تفاوت مهم بعدی، نحوه بازپرداخت اقساط است. با خرید اعتباری سما، پرداخت اقساط حداقل ۳ ماه بعد از خرید آغاز می‌شود. همچنین در اقساط بلندمدت، کم‌ترین کارمزد در مقایسه با سایر رقبا دریافت می‌شود.

مزیت دیگر سما، اعتباردهی تا سقف ۱ میلیارد ریال است. با بررسی‌هایی که ما انجام دادیم، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کاربران برای دریافت اعتبار، پایین بودن میزان اعتبار دریافتی است. بنابراین، ما راه‌حل‌ها و راهکارهای متنوعی را تحلیل کردیم تا به این نتیجه رسیدیم که اگر اعتبارسنجی توسط سازمان‌ها و شرکت‌های کارمندان انجام شود، می‌توان اعتباردهی با مبالغ بالا انجام داد.

سازمان‌ها از این ایده و راهکار شما استقبال کردند؟

از آن‌جایی که خرید اعتباری نقش تاثیرگذاری در افزایش رضایت شغلی و بهره‌وری کارمندان داشت، استقبال خوبی از خرید اعتباری سما شد. رفاه کارمندان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر سازمان خصوصی و دولتی است که هزینه بالایی برای سازمان دارد. اما با خرید اعتباری سما، هزینه‌های رفاهی شرکت‌ها کاهش چشم‌گیری داشت و در سازمان‌های همکار با سما، امکاناتی مانند تسهیلات سازمانی، بن کارت، مساعده، وام سازمانی و بسته‌های معیشتی کم‌رنگ‌تر شده‌اند.

این سرویس چه مزایایی برای کارمندان دارد؟

مهم‌ترین مزیت خرید اعتباری سما این است که ایشان می‌توانند بدون چک یا سفته، کالا یا خدمات موردنیاز خود را به‌صورت قسطی از فروشگاه‌های آنلاین یا فروشگاه‌های حضوری و زنجیره‌ای خریداری کنند. در طی مدتی که از راه‌اندازی این سرویس می‌گذرد نیز سه مورد از دسته‌بندی‌های محصولات و خدمات سما بسیار پرطرفدار بوده‌اند:

مواد غذایی و خریدهای روزمره – در ۳ قسط
تورهای گردشگری – در ۶ قسط
لوازم خانگی – در ۱۲ قسط

همچنین، ضمانت ۱۵ روزه بازگشت پول، مزیت کلیدی دیگر سما است که در شرایط زیر قابل استفاده است:

عدم‌ارسال کالا توسط فروشگاه
وجود عیب و ایراد در سفارش
عدم‌تشابه کالای دریافتی با سفارش
پشیمانی یا انصراف از خرید

چه چالش‌هایی در مسیر ارائه خرید اعتباری داشتید و چگونه با آن‌ها مقابله کردید؟

باید بگم که این مسیر با چالش‌های متعددی همراه بود. یکی از اولین چالش‌های بزرگ، مسائل قانونی مربوط به خرید قسطی بود. برای حل این چالش، ما از یک تیم حقوقی باتجربه استفاده کردیم و با نهادهای نظارتی در ارتباط نزدیک بودیم تا اطمینان حاصل کنیم که تمامی قوانین را به‌درستی رعایت می‌کنیم.

چالش جدی بعدی ما، اضافه کردن پذیرندگان به‌نام و مشهور به لیست فروشگاه‌های سما بود تا کاربران بتوانند پس از دریافت اعتبار، به‌درستی و با کیفیت بالاتری آن را خرج کنند. این اتفاق نیز با موفقیت رقم خورد و اکنون با فروشگاه‌های بزرگی مانند دیلی مارکت و گروه مادیران همکاری می‌کنیم.

از آغاز ارائه خرید اعتباری، با چه سازمان‌هایی همکاری داشته‌اید؟

در طی این مدت با سازمان‌ها و شرکت‌های مختلفی همکاری داشته‌ایم، اما به‌تازگی مهم‌ترین همکاری خود را با بانک صادرات آغاز کرده‌ایم و تصمیم داریم تا شرایط خرید قسطی را برای کارمندان این بانک که بیش از ۲۰ هزار نفر در سراسر کشور هستند،‌ فراهم کنیم. امیدواریم که این همکاری برای هر دو طرف نتایج رضایت‌بخشی داشته باشد.

به‌عنوان سوال پایانی، چه برنامه‌هایی برای آینده‌ی سما و محصولات آن دارید؟

در آینده‌ی نزدیک قصد داریم تا سرویس خرید اعتباری را در حالت B2C نیز تست کنیم و شرایطی را فراهم کنیم تا تمام مردم کشور بتوانند از مزایای این خدمت سما بهره‌مند شوند؛ خرید قسطی از فروشگاه‌های مطمئن با ضمانت سما.

سایر سرویس‌های سما نیز در حال به‌روزرسانی هستند و امروز که با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنیم، نسخه جدید پرداخت امن روی دیوار در حال اجرا است که تجربه کاربری آسان‌تری را برای کاربر رقم می‌زند.

در پایان این نکته را بگویم که نگاه ما به آینده، امیدوارانه است و قصد داریم تا جای ممکن، فرآیند خریدوفروش را هوشمندتر و راحت‌تر کنیم تا مردم بتوانند بدون نگرانی، محصولات و کالاهایی که نیاز دارند را در زمان مناسب و با شرایط ایده‌آل خریداری کنند. در عین حال، فروشگاه‌ها و فروشنده‌ها نیز بتوانند مشتریان خود را افزایش دهند تا درنتیجه‌ی آن، فروش بیشتری را تجربه کنند.

کلمات کلیدی: افزایش بهره‌وری، خرید اعتباری، خرید قسطی، وام سازمانی، تسهیلات سازمانی، رفاه کارمندان، بن کارت، سما، سامانه معاملات امن و اعتباری

نوشته در گفت‌وگو با مدیر ارشد اجرایی سما مطرح شد اولین بار در شنبه مگ. پدیدار شد.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست
Generated by Feedzy